GYIK

Csokorba szedtük azokat a további fontos információkat amikre a leggyakrabban rákérdeznek Hallgatóink:

Mi a különbség az ALAP és a HALADÓ Trénerképző között?

A Trénerek Iskolája ALAP trénerképzésében a fókuszt a tréneri kompetenciákra helyezzük, mert meggyőződésünk, hogy nem tréningfeladatoktól leszel magabiztos tréner, (sőt) hanem attól, hogy szakmai személyiséged és tréneri készségeid biztos alapokon vannak. A 150 órás alapképzés után már magabiztosan tudsz csoportokkal dolgozni, jelentősen erősödik önismereted és tréneri tudatosságod, valamint helyzetfelismerő képességed, tehát magabiztosan érzékeled mi történik a csoportban a résztvevőkkel. 
Ha már megvannak a biztos alapok, jöhet az erre való építkezés. A HALADÓ Trénerképzés már komplex témaspecifikus tudást nyújt. Megtanulod a legkeresettebb tréningtípusok felépítését, módszertanát és felkészítünk arra, hogy több szintű fejlesztési folyamatokat tudj felépíteni, kezelni. Kiemelten foglalkozunk egy- egy téma mélységével és azzal, hogy lesz mindez hitelesen a Tied. A Haladó képzésben a hangsúly azon van, hogy megtaláld a saját tréneri stílusod, és képes legyél rugalmasan kezelni a témákat az ügyfél igények szerint.  
 

Mi a különbség a „Trénerképző” és a „Tréner továbbképző” programok között?

A „Trénerképző” (ALAP és HALADÓ) alapvető és átfogó tréneri kompetenciákkal és módszertanokkal ismerteti meg a résztvevőket, míg a „Tréner továbbképző” programok egy-egy konkrét témával, készségre fókuszálnak. A „Trénerképzők” 150 illetve 200 órás, több hónapos képzési folyamatok, míg a továbbképzések egyszeri 2-3 napos tréningek. A „Tréner továbbképző” programokra csak végzett trénerek jelentkezhetnek, mert ezeken a kurzusokon olyan ismereteket kapsz amihez szükséges, hogy rendelkezz alapvető tréneri ismerettel, tudással, tapasztalattal.

Jelentkezhetek Tréner továbbképző programra ha nincs tréneri végzettségem?

Sajnos nem. A Tréner továbbképző programok végzett trénerek számára nyújt korszerű, gyakorlati tudást egy-egy konkrét tréneri témában, kompetenciában, így olyan hallgatók jelentkezését nem tudjuk elfogadni, akik nem rendelkeznek tréneri alapképzettséggel, mert az alapok nélkül nem tudod sikerrel alkalmazni az itt elsajátított módszereket. 
Amennyiben nincs tréneri végzettséged javasoljuk, hogy az ALAP trénerképzővel kezd, így igazán profi trénerré válsz majd. 

Hogyan tudok jelentkezni egy képzésre?

Képzésre a képzések menüpontban tudsz úgy, hogy a kiválasztott képzésre rákattintva az oldal alján a „Jelentkezem a képzésre” gombra kattintasz, vagy a „Jelentkezés” menüpont megnyitásával megnyíló adatlap kitöltésével és elektronikus elküldésével tudsz. A beérkezett jelentkezési lapról visszaigazolást küldünk.

Mikor lehetek biztos abban, hogy a megadott képzésre a jelentkezésem aktív?

Tréningjeink limitált létszámmal indulnak annak érdekében, hogy magas színvonalú, gyakorlati képzést adjunk és a résztvevők valóban egyéni figyelmet kapjanak. Ezért a jelentkezéseket – melyet a Jelentkezési lap kitöltésével tudsz elindítani – beérkezési sorrendben dolgozzuk fel. A jelentkezőknek kiállítjuk a képzés díjáról szóló számlát. A jelentkezés akkor válik aktívvá, miután a képzési díj kiegyenlítésre került. Erről minden esetben értesítést küldünk Neked.

Mit jelent az, hogy várólistára kerültem?

Minden csoportunk limitált létszámmal indul annak érdekében, hogy magas színvonalú, gyakorlati képzést tudjunk kínálni. Amennyiben a csoport betelt, az újonnan jelentkezőknek u.n. várólistás helyet tudunk felajánlani. Ez azt jelenti, hogy amennyiben már jelentkezett résztvevő bármilyen ok miatt visszamondja a részvételt, Neked fogjuk felajánlani a helyét. 

Tudok jelentkezni HALADÓ képzésre, ha nem a Trénerek Iskolájában végeztem az ALAP képzést, hanem egy másik trénerképzőben?

Igen tudsz. Szeretettel várunk akkor is, ha máshol szerezted az alap végzettségedet, de fontos, hogy végzett trénereket várunk erre a képzésre.
 
 

Magánszemélyként milyen fizetési könnyítést tudok igénybe venni?

Magánszemélyek részére az ALAP és a HALADÓ Trénerképzéseink esetén három részletben történő fizetési lehetőséget biztosítunk. Amennyiben élni szeretnél ezzel a lehetőséggel, a Jelentkezési lap "Egyéb" rovatában kérünk jelezd ezt felénk.

Alap képzés után egyből munkába fogok tudni állni?

Igen. Az ALAP képzésen megszerzett tudással magabiztosan tudsz csoportba menni és tréninget tartani. (az más kérdés, hogy ha igazán profi trénerré szeretnél válni, igényed lesz arra, hogy folytasd saját szakmai fejlesztésed, és mi ebben teljes mértékben támogatni fogunk)

Mire használhatom az egyéni konzultációs lehetőséget?

Az ALAP és HALADÓ képzések esetén a képzés része, hogy egyéni konzultációt biztosítunk. Ennek célja, hogy minden kérdésedre, kétségedre választ kapj, és hogy testreszabott támogatást adhassunk egyéni tréneri utadon. Az egyéni konzultációt ennek megfelelően bármire használhatod. Pl. a saját éles tréninged felkészülésének átbeszéléséhez, tréneri vizsgádra való felkészüléshez, valamely tréneri kompetenciád további egyéni fejlesztésére, vagy akár megélt tréneri helyzeted egyéni szupervíziójára.

Kapok támogatást ahhoz, hogy a trénerképző után elkezdjem a szakmát?

Igen. Több módon is. Már az ALAP képzésben dolgozunk azzal, hogy hogyan lehet az ügyfél igényeket megtalálni és arra profi módon reagálni, vagyis az értékesítéssel. Arra is iránymutatást kapnak a hallgatók, hogy hány féle pozícióba és milyen módon tudnak elhelyezkedni. 
Ezen felül már kerestek meg minket cégek, hogy ajánljunk számukra trénereket a végzett hallgatók közül, így ajánlással is szívesen támogatjuk a végzett hallgatóinkat.  
Egyébként a tapasztalatunk az, hogy az is egy tréneri kompetencia, hogy milyen módon találja meg valaki a saját a piacát. „Meg merek-e keresni egy céget?”, „Merek és tudok-e telefonálni, kommunikálni, kapcsolódni?” „Személyes találkozáskor milyen benyomást teszek a másikra?”, „Hogyan tudom megmutatni hitelesen magam?” Ez mind a tréneri személyiséghez kapcsolódó kompetencia. A Trénerek Iskolájában – többek között épp ezért - az ALAP képzés alapvetően a tréneri kompetenciát és hitelességet fejleszti, mert valljuk, hogy ez a szakma alapja. Hiába adnak valakinek tanácsokat arra, hogyan építse fel saját marketingjét, ha a tudása és a magabiztossága nincs a helyén, nem fog menni.
A tapasztalatunk az, hogy ha ügyes és hiteles egy tréner, gyorsan megtalálják a munkák :)

Más trénerképzők ígérnek feladatgyűjteményt. Itt is kapok?

Kifejezett feladatgyűjteményt nem. Ennek több oka van. Először is azért, mert nem hiszünk abban, hogy ettől lesz valaki tréner. Sőt! Nagyon elvihet egy kezdőt az, a gondolkodás, hogy „van egy csomó feladatom, amit majd végig csináltatok a csapattal”. A minőségi tréning nem jó (vagy kevésbé jó) feladatok egymásutánságát jelenti, hanem az azzal való dolgozást, ami a csapatban dinamikai szinten megjelenik. Ehhez elengedhetetlen a tréneri kompetenciák megléte és a szakmai identitás, amit a Trénerek Iskolája elkötelezetten képvisel.
A másik ok, hogy ha adnánk Feladatgyűjteményt nehéz lenne összeválogatni mit is tegyünk bele. Mert ma már annyi féle téma van, és olyan sok fajta ügyféligény, aminek a feladatai nem férnek bele egy könyvbe. Ráadásul azt sem tudjuk előre, hogy Te milyen tréningtípusban, témában fogod otthon érezni magad, amiben el akarsz mélyülni. És nem utolsó sorban egy feladatgyűjtemény erősen standardizálja a végzett hallgatókat, a mi célunk pedig, hogy olyan trénereket képezzünk, akik az egyéni ügyféligényekre teste szabott megoldásokat képesek adni, és nem a saját feladataikat akarják mindenáron eladni.
És hogy akkor mit adunk? Először is számtalan tréning feladatot a legkülönfélébb témákban a saját bőrödön fogsz megtapasztalni, amiket természetesen fogsz tudni alkalmazni hitelesen a saját munkádban is. (mindig minden apró részlet dolgot, többfajta kimeneteli lehetőséget is megmutatunk ezekben a feladatokban) A cél, hogy rugalmasan tudj a feladatokban gondolkodni, irányítani.
Másodszor feladatgyűjteményekhez és különböző tréning eszközökhöz ma már nagyon könnyű hozzájutni. Hallgatóink kapnak erre címeket és elérhetőségeket abban a témában, ami őket érdekli.
És nem utolsó sorban erre a célra a tréner-továbbképzéseket ajánljuk, ahol az adott téma részletes megismertetése, feldolgoztatása történik. 
  

Mit jelent az, hogy "learning by doing" módszer?

A learning by doing azt jelenti, hogy „csinálva” tanulod. Vagyis nem előadáson veszel részt, ahol valaki elmondja neked, amit a témáról tudni lehet, hanem a képzéseinken része vagy a folyamatnak, a módszernek. Interaktív, aktívan bevonódsz és te magad csinálod azt, amiről tanulsz. Ennek a módszernek a lényege, hogy a saját bőrödön tapasztalod meg azt, amit aztán Te fogsz a későbbiekben csinálni. A learning by doing a leghatékonyabb képzési, fejlesztési módszer.