Érdemes most trénernek tanulni?

A COVID előtti időszakot erős gazdasági lendület jellemezte. A piac mindenhol növekedett, komoly munkaerőhiány alakult ki és a cégek legnagyobb kihívása az volt, hogyan tartsák meg a munkavállalóikat. Az innováció óriási teret kapott mind technológiai, mind egyéni szinten. Az emberi kreativitás szárnyalása és a munkavállalók kompetenciáinak kiteljesedése nem csupán lehetőség, hanem elvárás is lett. És ez természetesen kihatott a képzési piacra is. 
Az elmúlt 10 évben évről-évre nőtt a képzési piac. Már nem csak a multik rendeltek egyre nagyobb mennyiségben tréningeket, hanem a kkv szektor is. Sőt, a közszféra képzési igénye még őket is megelőzte a statisztikai adatok alapján.  Ezt a tendenciát tovább erősítették a több milliárd forintos képzési pályázatok. 
Ugye kezd összeállni, hogy miért lehetett olyan érzése bárkinek, hogy sok a tréner? A képzési piac növekedése miatt egyértelműen érdemes volt erre a pályára lépni és trénernek tanulni. 

De ekkor megérkezett a COVID. (ráadásul a szezon kellős közepén)  A cégek nem csak azért mondták le az összes tréninget egyik napról a másikra, mert megtiltotta a kormány az ilyen típusú rendezvényeket (is), hanem azért is, mert a gazdasági satufék közben nem a képzéseknek volt prioritása. 

És akkor megérkeztünk az alap kérdéshez. Érdemes most trénernek tanulni?
Igen! A globális gazdaság ugyanis nem állt le. A legtöbb ügyfelünk arról számol be, hogy minden erejükkel azon vannak, hogy újra szervezzék magukat. Hogy új célokat és új stratégiát alkossanak. Ehhez pedig motivált, csapatban gondolkodó, reziliens, jól szervezett stb. munkatársakra van szükség. Ehhez pedig elengedhetetlenek a tréningek és más fejlesztési programok. És valóban! A képzési megrendelések száma újra megugrott, a legtöbb tanácsadó cég őszi naptára betelt!

Emellett arról se feledkezzünk el, hogy számos olyan szektor van, akik számára az elmúlt hónapok nem a visszaeséséről, hanem erősödésről szóltak. Akik a korábbiakhoz hasonlóan folytatták a munkatársaik fejlesztését. Ilyenek például az egészségügyi szolgáltatók, papírgyárak gazdasági és adótanácsadók, biztonságtechnikai és informatikai területen dolgozók. Több ügyfelünkkel ebből a szektorból mi is továbbra is ugyan úgy dolgozunk, mint azelőtt. 

Ráadásul ez a tendencia nagyon is ismerős! Mert ugyan ez játszódott le a 2008-as válságban is a tréning piacon. Az elsők között nullázták le a cégek a képzési budget-jüket, viszont az első dolguk volt, hogy újra képzéseket rendeltek, amikor a fellendülés első szele megérkezett. Emlékszem, még mindenki apátiában ült, hogy meddig tart a válság, amikor mi már ki sem látszódtunk a munkából. (Úh de jó volt vinni mindenfele a jóhírt, hogy mi már látjuk, sőt érezzük, hogy itt a vége!) 
Mert kellettünk az újra kezdéshez. Mert motorjai vagyunk annak, hogy új lendületet kapjanak a munkavállalók, ezáltal megszülessenek a célok és éltere keljenek a cégek. És mi úgy látjuk, hogy a gazdaság újra indulása most sokkal gyorsabban megérkezett. 

Egy dolog viszont igaz, az, hogy minden változik. A gazdaság, és ezzel együtt az ügyféligények újra rendeződnek. A VUCA világ kihívásai az agilitás térhódítása épp úgy meghatározza a munkánkat, mint az új felnőttképzési törvény, és egy világméretű járvány. 
De egy biztos. Trénerekre szükség volt, és szükség lesz. De egyre inkább nem mindegy, hogy egy tréner milyen tudással lép piacra. 

Meggyőződésem és tapasztalatom, hogy a minőségi képzésből jövő szakembereknek van helye a képzési piacon. Azt tapasztaljuk, hogy a Trénerek Iskolája hallgatói megtalálják és megállják a helyüket a szakmában, azért, mert nálunk erős elméleti és gyakorlati alapokat kapnak. Nem csupán feladatgyűjteményeket adunk a hallgatóknak, hanem erős tréneri kompetenciákat olyan nemzetközi módszertannal, amivel végzett trénerként magabiztosan tudnak csoportokat fejleszteni.

Érdemes most trénernek tanulni? Igen! Válassz te is profi trénerképzőt! 


Ha a tréneri szakmával kapcsolatban kérdésed van keress minket bizalommal az info@trenerekiskolaja.hu címen   
Alapképzésünk október 30-án indul https://trenerekiskolaja.hu/kepzesek/1