Hogyan válassz trénerképzőt?

 
Mielőtt azonban bármilyen szempontot megvizsgálunk, a legfontosabb, hogy mindenképp menj el egy tréneriskolába. Trénernek lenni inspiráló dolog, ugyanakkor óriási felelősség. Ma sajnos a trénerek nagyrésze nem képzett szakember, hanem autodidakta módon tanulta (tanulja) a szakmát, de ez nagyon veszélyes és káros. Ne akard megspórolni a magadba fektetett időt, energiát, mert képzés enélkül hosszútávon sem szakmailag, sem etikailag nem leszel sem hiteles, sem sikeres.
És akkor nézzük a részleteket!
 
Az első és legfontosabb kérdés, hogy mi a célod a képzéssel, tehát hogy miért akarsz tréner lenni? Amennyiben egy teljesen új szakmát akarsz tanulni, amivel aztán komoly terveid vannak, akkor érdemes minőségi kurzust keresned, ahol biztos tréneri alapokat kapsz. Természetesen az is előfordulhat, hogy csak bele akarsz kóstolni a trénerségbe és még azt sem tudod, valóban fogsz-e ezzel a későbbiekben kezdeni valamit. Ebben az esetben nyugodtan válassz egy instant képzést.
A következő kérdés, hogy milyen alap képességeid vannak, amire építkezve várhatóan jó szakember leszel? Melyek ezek a képességek? Például, hogy örömmel és jól beszélsz emberek előtt. Vagy hogy jó a helyzetfelismerő képességed, vagy éppen jól és könnyedén kapcsolódsz az emberekhez. Minél több ilyen erősséged van, annál nagyobb a valószínűsége, hogy bele fogsz szeretni ebbe a szakmába, és azt fogod érzni, ez igazán a Te tereped és vágyni fogsz rá, hogy igazán jó legyél ebben. Így érdemes komolyabb trénerképzőt választanod, mert minőségi szakemberré csak így válhatsz.
De persze a kérdés még mindig itt van. Hogy honnan ismerheted fel a minőségi képző helyeket?
Több szempontot is érdemes megnézned. Az első tanácsunk, hogy ne csak az interneten kapott információk alapján dönts, vagyis ne dőlj be minden ígéretnek, hanem kicsit nézz a sorok mögé. 
 
Először is érdemes megnézni a trénerképző óraszámát. A tréneri szakma nagyon összetett. Hisz reggel bemész egy ismeretlen csoportba, akiket rövid idő alatt meg kell győzz arról, hogy Te használható tudást adsz nekik. És ezt természetesen valóra is kell, hogy váltsd! Ehhez komoly módszertani tudásra és személyes kompetenciákra van szükséged. Ezt nem lehet néhány nap alatt megtanulni! A tapasztalatunk az, hogy minimum 130 órás képzés szükséges ahhoz, hogy a minimum felkészülést megkapd. Ez 13 napot jelent, ami önmagában nem sok. Ezért érdemes azt is megnézni, hogy a képzési időn túl milyen egyéb szinten folyik a trénerképzés. Van e személyes konzultáció? Van e gyakorlati idő? Milyen módon történik a csoportban a tudás megosztás a képzési napok között? Talán elsőre nem tűnik komoly dolognak, de fontos szempont az, hogy hány napos egy-egy képzési etap. Több képzőhely egynapos képzésekből építi fel a kurzusát. Ez azért jelenthet komoly hiányosságot, mert a valós életben szinte mindig többnapos képzésekben dolgozik egy tréner, de a képzése alatt nem látja annak a dinamikáját, hogyan kell ezt vezetni. A másik ok, hogy nem lehet egynapos kurzuson csoportdinamikát tanulni, márpedig a minőségi tréner egyik alapvető eszköze a csoportdinamika ismerete. 
 
Másik fontos szempont természetesen az oktatók köre. Hányan vannak? Kik ők? Ismered őket? Lehet előre tudni, vagy esetleges, hogy éppen ki oktat majd? Van aki ismeri őket? Milyen szakmai múltjuk tapasztalatuk van? Minél többen vannak annál színesebb anyagra számíthatsz és annál többféle tréneri stílust fogsz megismerni. Fontos szempont a mennyiségen túl természetesen, hogy valóban tapasztalt szakemberek legyenek, akik mélységében ismerik a trénerség „csinját-bínját” 
 
Egyre több helyen látni, hogy olyan trénerképzéseket hirdetnek, ahol a tréneri tudás mellé még egy másik rokon szakmát is betesznek Pl. „Tréner és facilitátor”, vagy „tréner és team coach képzés” stb. Bár első olvasatra vonzó lehet, hogy több szakmát és módszertant is egy kalap alatt meg lehet tanulni, érdemes tudni, hogy ezeknek a területeknek – pl. team coach - önálló módszertanuk van. Ha végig gondolod, hogy a meghirdetett óraszámba bele férhet-e kettő vagy akár több módszer alapos megismerése gyakran arra a következtetésre juthatsz, hogy igen nehezen. Ebben az esetben eldöntendő kérdés, hogy mi számít Neked. (vagyis, hogy hova teszed a minőségi elvárásodat) Az, hogy  felületesebben több módszerbe láss bele, vagy egy konkrét szakmát alaposan elsajátíts. Mi azt javasoljuk, hogy képzés során ne keverd a módszereket. Főleg ne alapképzésben! 
 
Sokan bele sem gondolnak, de érdemes megnézni, hogy áll-e a trénerképző mögött egy valódi tréner-tanácsadó cég? Alapvető hitelességet jelent, hogy olyan cég adja tovább a tudását, akik maguk is szervezett formában folyamatosan ügyfelekkel dolgoznak.  
 
Ugyancsak nem elhanyagolható szempont, hogy mi történik Veled a képzés után. Ahogy már korábban említettük trénerként összetett tudásra van szükséged. Bár milyen nagyszerű tréneriskolát választasz, az elvégzése után azt fogod érezni, hogy sok minden nem tudsz még, és bizonytalanság van benned (ez teljesen természetes) Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen támogatást kapsz – kapsz-e egyáltalán bármilyet - a képzés után. Javasoljuk, hogy ezt már az elején térképezd fel, mert szükséged lesz rá!
 
Több képzőhelynél láthatod, hogy kiemelik azt, hogy tréneri feladattárat adnak. Fontos szempont ez?
Első látásra talán igen, azonban valójában nem. Ma már könnyen hozzá lehet jutni tréningfeladatokhoz, ráadásul tapasztalni fogod hogy trénerként nem az lesz a fontos, hogy milyen feladatod van, hanem az, hogy azt hogy tudod feldolgozni a csapattal. A tréningfeladat gyűjtemény inkább marketing fogás és nem valódi érték.
És végül még egy dolog ami igazán jól mutatja, hogy minőségi képzőhelyet találtál-e. Ez pedig az, hogy van-e szupervzió? Egyáltalán említik, gondolkodnak-e ebben a támogatási formában. A szupervízió szakmai személyiség fejlesztést jelent és elengedhetetlen a segítő szakmában dolgozók számára (igen, a  tréneri szakma segítő szakma, de ilyen még a pszichológus, a szociális munkás, az orvos, a nővér, és a coach is) Ahol valódi minőségi szakmai munka folyik, ott biztos, hogy megjelenik és biztosítják a hallgatók számára.
 
És természetesen végül, de nem utolsó sorban sokat elárul a trénerképzés díja. Ahol minőségi szakemberek, minőségi módon, megfelelő óraszámban tanítanak, annak ára van. Itt is igaz az, ami mindenhol máshol, a minőséget meg kell fizetni. Egy dolgot azonban ne felejts el. Ha munkába állsz trénerként, akár egy 6-700 ezer forintos képzés árát is néhány nap alatt meg fogod keresni. De csak akkor, ha jó tréner vagy! A tanácsunk az, hogy ne a képzésen spórolj! Ez egy olyan befektetés, ami sokszorosan meg fog térülni!
Számtalan szempont van tehát, aminek a végig gondolása segít Neked, hogy eldöntsd hol tanuld meg a tréneri szakmát. Mégis a legfontosabb tanácsunk, hogy menj el nyílt napokra. Nézd meg, engedd, hogy hasson Rád az oktatók személyisége, stílusa, gyűjts benyomást és információt és iratkozz be oda, ahol a leginkább azt érzed, ez az én helyem!
 
Sok sikert és még több örömet kívánunk a trénerré válásodhoz!